آموزش پاکسازي صورت در خانه فقط با 5 مرحله اساسي

ساخت وبلاگ

جداي از هزينه نسبتا بالاي پاکسازي، اگر مرکزي که به آن مراجعه کرده‌ايد کاملا بهداشتي نبوده و يا اصول درست اين کار را بلد نباشد، بدتر پوست شما دچار آسيب خواهد شد. به جاي اين کار پيشنهاد مي‌کنيم طريقه پاکسازي صورت در منزل را بياموزيد و با مواد طبيعي جان تازه‌اي به پوست‌تان ببخشيد. در اين مقاله به توضيح پاکسازي صورت در منزل مرحله به مرحله مي‌پردازيم. تا انتها با ما همراه باشيد.

معجزه پاکسازي پوست صورت در خانه

قبل از اين که به آموزش پاکسازي پوست در منزل بپردازيم، بهتر است به اين سوال مهم پاسخ دهيم که اصلا پاکسازي صورت چيست و چه فوايدي براي پوست ما دارد؟ به طور کلي پاکسازي ترکيبي از روش‌هاي مراقبت از پوست است که سه هدف عمده را دنبال مي‌کند:

اولا در نتيجه پاکسازي صورت در خانه و يا مراکز تخصصي، سلول‌هاي مرده پوست برداشته شده و اصطلاحا پوست لايه برداري مي‌شود. در واقع وقتي بدن سلول‌هاي جديدي را جايگزين مي‌کند، بايد سلول‌هاي مرده پوست به طريقي زدوده شوند. در اين صورت پوست شما بسيار شاداب و درخشان‌تر به نظر خواهد رسيد.

به روش درستي پاک نشوند، منافذ پوست بسته شده و انواع جوش صورت پديد مي‌آيند. البته به ياد داشته باشيد که چربي طبيعي پوست نبايد بيش از اندازه حذف شود؛ چرا که اين چربي‌ها براي حفظ سلامت و رطوبت پوست شما ضروري هستند.

سومين هدف پاکسازي صورت در خانه اين است که با بخور دادن و ماساژ پوست، خون رساني به آن افزايش يابد. به علاوه با استفاده از يک سري مواد طبيعي، پوست تغذيه شده و آبرساني شود. خلاصه اينکه در نتيجه پاکسازي مرتب، بافت، رنگ و حتي قوام پوست بهبود يافته و به مراتب پوستي سالم‌تر و جوان‌تر خواهيد داشت.

آموزش پاکسازي صورت در منزل

در ادامه اين مقاله به توضيح مراحل پاکسازي صورت در منزل مي‌پردازيم؛ تا بياموزيد چطور مي‌توان با مواد طبيعي در دسترس به سه هدف گفته شده در بخش قبل، دست پيدا کرد و شادابي و جواني را به پوست برگرداند.

شستن صورت

اولين و مهم‌ترين چيز براي پاکسازي پوست صورت در خانه اين است که پوست کاملا تميزي داشته باشيد. در واقع به دو دليل مهم بايد انواع آلودگي‌ها و مواد آرايشي کاملا از روي پوست شما زدوده شوند؛ اول اينکه پاک کردن اين آلودگي‌ها، احتمال بسته شدن منافذ پوست‌تان و ايجاد جوش را به حداقل مي‌رساند. دوما شستن صورت، پوست‌تان را براي جذب مواد طبيعي و مغذي آماده مي‌کند. بنابراين طبيعي است که پاکسازي عميق صورت در منزل با شستشوي اساسي پوست شروع شود.

حتي اگر قصد انجام پاکسازي صورت در خانه را نداشته باشيد، ضروري است که با پاک کننده‌هاي مناسب پوست‌تان را حداقل روزي دو بار بشوييد.

در ابتداي پاکسازي صورت در خانه، موهاي‌تان را پشت سرتان جمع کنيد تا در حين کار به مواد مورد استفاده آغشته نشوند. سپس دست‌هاي‌تان را با آب و صابون بشوييد. اگر مواد آرايشي روي پوست‌تان وجود دارد، با پاک کننده آرايش هميشگي‌تان (شير پاک کن و يا ميسلار واتر) کاملا آن‌ها را پاک کنيد. همچنين مي‌توانيد يک آرايش پاک کن خانگي تهيه کنيد.

تهيه پاک کننده صورت خانگي

بعد از پاک کردن مواد آرايشي، از يک شوينده مناسب استفاده کنيد. متخصصان زيبايي بر اين باورند که چندان اهميتي ندارد براي پاکسازي صورت در خانه شوينده‌هاي گران قيمتي را تهيه کنيد. نکته مهم‌تر اين است که شوينده شما حتما مناسب نوع پوست‌تان باشد.

به عنوان يک قانون کلي شوينده‌هاي ژلي و فوم مانند بيشتر مناسب کساني هستند که پوست چرب و يا مختلطي دارند. از طرف ديگر توصيه مي‌شود افراد با پوست خشک و يا معمولي بيشتر از شوينده‎‌هاي کرمي استفاده کنند تا آبرساني بيشتري به پوست‌شان انجام شود.

اگر شوينده‌تان تمام شده، مي‌توانيد خودتان در خانه پاک کننده مناسبي تهيه کنيد. براي مثال 3 قاشق غذاخوري آب سيب تازه، 6 قاشق غذاخوري شير کم چرب و 2 قاشق غذاخوري عسل را با هم مخلوط کنيد و از آن به عنوان پاک کننده صورت‌تان استفاده کنيد.

علاوه بر اين مي‌توانيد نصف قاشق غذاخوري جو دو سرپرک را پودر کنيد، سپس به آن يک قاشق غذاخوري بادام افزوده و مجددا پودر کنيد. به پودر حاصل يک چهارم قاشق غذاخوري عسل و يک چهارم قاشق غذاخوري شير سويا اضافه کنيد.

چگونه صورت خود را بشوييم؟

بعد از انتخاب پاک کننده، نوبت به شستشوي پوست‌تان مي‌رسد. ابتدا صورت‌تان را با آب گرم (نه خيلي داغ) مرطوب کنيد. سپس به مقدار کافي شوينده را با حرکات دايره‌اي نوک انگشت‌ها روي صورت ماساژ دهيد. سپس با حرکات ضربه‌اي حوله نرمي کمي صورت‌تان را خشک کنيد. پوست‌تان براي مرحله بعدي پاکسازي صورت در خانه نبايد کاملا خشک شود.

لايه برداري صورت

دومين مرحله براي پاکسازي کامل صورت در منزل لايه برداري است. لايه برداري سلول‌هاي مرده پوست را از بين مي‌برد و از بسته شدن منافذ پوست با اين سلول‌ها جلوگيري مي‌کند. علاوه بر اين لايه برداري پوست را روشن‌تر کرده و درخشندگي زيبايي به آن مي‌بخشد. اما در پاکسازي صورت در خانه از چه موادي مي‌توان براي لايه برداري استفاده کرد؟

محصولات زيادي تحت عنوان اسکراب يا لايه بردار صورت به فروش مي‌رسند. براي پاکسازي پوست چرب در خانه بهتر است اسکرابي را تهيه کنيد که حاوي ساليسيليک اسيد باشد. اين نوع محصولات همچنين گزينه مناسبي براي کساني هستند که پوست‌شان مستعد جوش و آکنه است.

براي پاکسازي عميق‌تر پوست از محصولاتي استفاده کنيد که دانه‌هاي اسکراب دارند. معمولا در ترکيبات اين نوع لايه بردارها دانه جوجوبا، غلات برنج و يا پوسته زردآلو وجود دارد. البته اگر پوست حساسي داريد، از مصرف اين محصولات خودداري کنيد.

طرز تهيه لايه بردار خانگيروش‌هاي زيادي براي ساخت لايه بردار به منظور پاکسازي صورت در خانه وجود دارد. در اين جا سه مورد از موثرترين اين روش‌ها را معرفي مي‌کنيم:

روش اول: يک موز له شده، يک چهارم فنجان شکر دانه ريز، يک چهارم فنجان شکر نرم قهوه‌اي، يک قاشق غذاخوري آبليمو و يک چهارم قاشق غذاخوري ويتامين E را با هم مخلوط کنيد. شکر خاصيت اسکراب و لايه برداري دارد و سلول‌هاي مرده پوست را مي‌زدايد.

روش دوم: چند عدد توت فرنگي تازه را با يک چهارم فنجان شير مخلوط کنيد. آنزيم‌هاي درون توت فرنگي سلول‌هاي مرده پوست را حل کرده و شير پوست را نرم مي‌کند.

روش سوم: يک قاشق چاي خوري عسل و يک قاشق چاي خوري روغن زيتون را با هم مخلوط کنيد. در ظرف جداگانه‌اي مقداري پودر جو دوسرپرک با آب گرم ترکيب کرده و هم بزنيد تا خمير يک دستي حاصل شود. سپس عسل و روغن زيتون را به آن اضافه کنيد. جو دوسرپرک هم لايه بردار فوق العاده‌اي است؛ در عين حال عسل- روغن زيتون پوست را آبرساني مي‌کند.چگونه صورت را لايه برداري کنيم؟

ميزان تاثير روش پاکسازي صورت در منزل با لايه برداري صحيح از پوست تاحدي مشخص مي‌شود. در اين مرحله لايه بردار مورد نظرتان را به ملايمت و با حرکات دايره‌اي روي پوست‌تان ماساژ دهيد تا سلول‌هاي مرده پوست از بين بروند. مراقب باشيد که زياد با ماده لايه بردار به پوست‌تان فشار وارد نکنيد؛ مخصوصا اگر لايه بردار شما حاوي دانه‌هاي اسکراب است. اين کار تنها باعث قرمزي و التهاب بيشتر پوست‌تان خواهد شد. در نهايت صورت‌تان را با آب ولرم بشوييد و مانند مرحله قبل کمي خشک کنيد.

در اين مرحله مي‌توانيد علاوه بر پوست، لب‌هاي‌تان را هم لايه برداري کنيد. براي لايه برداري لب‌ها از يک مسواک مرطوب، يا ترکيب شکر قهوه‌اي و عسل استفاده کنيد.

نحوه پاکسازي پوست در خانه با بخور

بخور دادن در مراحل پاکسازي صورت در خانه اهميت بسياري دارد. بخار منافذ پوست شما را عميقا پاکسازي مي‎‌کند؛ زيرا در اين فرايند ناخالصي‌هاي زيادي مانند انواع جوش‌هاي سرسياه و چرکي با عرق شما به بيرون مي‌ريزند. علاوه بر اين بخور دادن لايه‌هاي عميق‌تر پوست را آبرساني کرده و همچنين باعث کوچک‌تر شدن منافذ مي‌شود.

براي اين کار مقدار کافي آب را در کتري و يا قابلمه‌اي بجوشانيد. چند دقيقه صبر کنيد تا آب به جوش آمده و شروع به تبخير شدن کند. ظرف را از روي گاز برداريد. صبر کنيد دماي آب کمي متعادل شود تا پوست شما در اثر مجاورت با بخار نسوزد. براي اينکه بخار آب مستقيما وارد منافذ پوست شود، روسري و يا حوله‌اي سر کنيد و صورت‎‌تان را به مدت 2 تا 5 دقيقه در معرض بخار آب قرار دهيد.

براي اينکه بخار آب خاصيت بيشتري داشته باشد مي‌توانيد به آن چند قطره روغن اسطوخودوس اضافه کنيد. و يا يک چاي سبزکيسه‌اي را باز کرده و محتويات آن را در آب جوش بريزيد.

استفاده از ماسک صورت

در مرحله بعدي پاکسازي صورت در خانه با مواد طبيعي بايد از ماسک استفاده کنيد. انواع ماسک‌هاي صورت منافذ پوست را بيش از پيش پاکسازي مي‌کنند. همچنين برخي از اين ماسک‌ها خاصيت رطوبت بخشي و آبرساني به پوست داشته و نرمي و لطافت مطلوبي به آن مي‌بخشند.

اگر فرصت ساخت ماسک‌هاي خانگي را نداريد، محصولات متنوعي در اين زمينه وجود دارد. بايد ماسک هاي تخصصي صورت را با توجه به نوع پوست‌تان تهيه کنيد. به طور کلي اگر پوست چرب و يا مستعد آکنه‌اي داريد، از ماسک‌هاي خاک رس و يا سولفوردار براي حذف آلودگي‌ها استفاده کنيد. از طرفي براي پاکسازي پوست خشک در منزل بهتر است ماسک را تهيه کنيد که بيشتر خاصيت آبرساني هم داشته باشد.

طرز تهيه ماسک خانگي

اگر نمي‌خواهيد ماسک‌هاي آماده را بخريد، به راحتي با ترکيب مواد طبيعي مختلف مي‌توانيد ماسک خانگي بسازيد. براي انواع پوست‌هاي مختلف، ماسک‌هاي متفاوتي وجود دارد؛ که نمونه‌اي از آن‌ها عبارتند از:

براي پوست‌هاي خشک و معمولي: يک سوم فنجان پودر کاکائو + نصف فنجان عسل + 3 قاسق غذاخوري خامه + 3 قاشق غذاخوري جو دوسر.

براي پوست‌هاي معمولي و چرب: نصف فنجان تمشک پوره شده + نصف فنجان جو دوسر + يک چهارم فنجان عسل.چگونه ماسک صورت بزنيم؟

بعد از اينکه ماسک خانگي موردنظرتان را تهيه کرديد، نوبت به استفاده از آن براي پاکسازي صورت در خانه مي‌رسد. قبل از استفاده، حتما روي بخش کوچکي از بازوي‌تان تست حساسيت انجام دهيد. مقدار کمي ماسک را به اين ناحيه بزنيد و حدود نيم ساعت صبر کنيد. اگر هيچ گونه سوزش، خارش و قرمزي مشاهده نکرديد، مي‌توانيد ماسک را روي کل صورت استفاده کنيد.

ماسک موردنظر را روي کل صورت‌تان، به جز دور چشم‌ها، بماليد. به مدت 10 تا 15 دقيقه صبر کنيد تا ماسک خشک شود (البته نه آنقدر که شستن آن کار حضرت فيل شود!). سپس صورت‌تان را با آب بشوييد و با حوله نرمي کمي خشک کنيد.

هنگام شستن ماسک از روي صورت، به هيچ عنوان پوست‌تان را ماساژ ندهيد و اصطلاحا با ماسک اسکراب نکنيد. تنها اجازه دهد جريان آب گرم ماسک را از روي صورت‌تان پاک کند.

مرطوب کردن صورت

در پايان پاکسازي پوست صورت در منزل بايد پوست‌تان را مرطوب کنيد. در واقع مرطوب کردن نقش کليدي در هر روتين مراقبت از پوستي دارد و پاکسازي هم از اين قاعده مستثني نيست. چرا که مرطوب کننده‌ها پوست را آبرساني مي‌کنند و باعث مي‌شود پوست شما سالم، نرم و شاداب‌تر شود.

مرطوب کننده و آبرسان صورت را هم بايد مطابق با نوع پوست‌تان انتخاب کنيد. اگر پوست چربي داريد، بهتر است به جاي کرم به دنبال ژل يا لوسيون‌هاي آبرسان باشيد. در مقابل محصولاتي که بافت کرمي دارند، براي پوست‌هاي خشک بهتر عمل مي‌کنند؛ چرا که درصد چربي آن‌ها بالاتر است. همچنين اگر پوست‌ مختلطي داريد، پيشنهاد مي‌کنيم از لوسيون‌هاي فاقد اسيد استفاده کنيد.

مرطوب کننده مناسب براي پاکسازي صورت

توجه داشته باشيد که در بهترين روش پاکسازي صورت در خانه نبايد از مرطوب کننده‌هاي خيلي سبک استفاده کنيد. پوست صورت شما در جريان پاکسازي عميقا تميز شده و حال به رطوبت بالايي براي بازسازي نياز دارد. در صورتي که در پايان پاکسازي از مرطوب کننده استفاده نکنيد، پوست شروع به توليد بيش از حد چربي کرده و منافذ پوست بسته مي‌شود. بسته شدن منافذ هم به بروز انواع جوش‌ها ختم خواهد شد.

اگر مي‌خواهيد پس از پاکسازي صورت در خانه بيرون برويد، بهتر است مرطوب کننده‌اي را تهيه کنيد که فاکتور حغاظت دربرابر آفتاب يا SPF اي معادل 15 تا 30 داشته باشد.

در آخرين مرحله پاکسازي با نوک انگشت‌هاي‌تان مرطوب کننده را روي کل صورت‌تان ماساژ دهيد و از پوست شفاف‌تر و شاداب‌تان لذت ببريد.

سوالات متداول درمورد پاکسازي صورت در خانه

چطور صورت را پاکسازي کنيم؟

روش‌ها و مواد مختلفي براي پاکسازي صورت وجود دارد. در اين مقاله 5 مرحله اصلي پاکسازي صورت در خانه را آموزش داديم. با دقت هر مرحله را انجام دهيد و اگر سوالي داشتيد در بخش نظرات از ما بپرسيد.

پاکسازي صورت چيست؟

پاکسازي صورت ترکيبي از روش‌هاي مراقبتي پوست است که آلودگي‌ها و چربي اضافي پوست را از منافذ عميقا پاک کرده و شادابي و طراوت بي نظيري به آن مي‌بخشد.

آيا پاکسازي پوست ضرر دارد؟

اگر کسي که اين کار را براي شما انجام مي‌دهد تخصص کافي نداشته و يا کاملا بهداشتي نباشد، احتمال آسيب رسيدن به پوست شما بالاست. کم خطرترين راه، پاکسازي صورت در خانه و آن هم با اصولي است که به شما آموزش داديم.

 

منبع:missomister.com مقالات...

ما را در سایت مقالات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : morlo morlo بازدید : 124 تاريخ : يکشنبه 9 مرداد 1401 ساعت: 15:17